سفارش تبلیغ
صبا ویژن
روا نشدن حاجت ، آسانتر ، تا آن را از نا اهل خواستن . [نهج البلاغه]
شب بارانی من
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» حاشیه نویسی خبرنگار کریستین ساینس مانیتور از مصاحبه با دکتر جلیل

جلیلی در مصاحبه با کریستین ساینس مانیتور گفت که “با وجود تحریم های فلج کننده و تلاش غرب با برای منزوی کردن ایران، ایران پیروز این مبارزه استراتژیک با آمریکاست.” جلیلی افزود که او مردی است که مشعل انقلاب را به سوی آینده حمل خواهد کرد.

چند روز پیش روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور مصاحبه ای اختصاصی با دکتر سعید جلیلی انجام داده است که حاوی نکات بسیار مهم و جالبی است. از جمله این موارد حاشیه نویسی و توضیحات خبرنگار این روزنامه غربی درباره شخصیت سعید جلیلی است.
 
خلاصه این مصاحبه خدمت خوانندگان تقدیم می گردد:
 
مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، سعید جلیلی برای انتخابات 14 ژوئن ایران ثبت نام کرده است. مردی که همیشه انقلابی بوده است و به شدت به رهبر ایران آیت الله خامنه ای وفادار است.
 
سعید جلیلی با موهای سفید و عینک بدون قاب و پیراهن یقه آخوندی و ریش جوگندمی شناخته شده ترین چهره در غرب است و در عین حال شخصیتی مبهم برای کسانی است که در سالهای اخیر در مقابل او دور میز مذاکره درباره موضوع هسته ای می نشینند.
 
او کفش چرمی سیاه می پوشد که به واکس احتیاج ندارد، که بیشتر از این نمیتوانست با رییس جمهور جنجالی و تفرقه انگیز، محمود احمدی نژاد تفاوت داشته باشد!
 
اقای جلیلی با لبخند، خنده و جذبه رفتار می کند، ولی با وجود رفتار آرام و با متانت، از پیام مقاومت ایران در دفاع از حق استفاده از انرژی هسته ای کوتاه نمی آید.
 
جلیلی در مصاحبه با کریستین ساینس مانیتور گفت که “با وجود تحریم های فلج کننده و تلاش غرب با برای منزوی کردن ایران، ایران پیروز این مبارزه استراتژیک با آمریکاست.” جلیلی افزود که او مردی است که مشعل انقلاب را به سوی آینده حمل خواهد کرد.
 
جلیلی در این مصاحبه گفت : “هرکس که نامزد ریاست جمهوری میشود باید تصور کند که بهترین شخص برای انجام این مسئولیت است”. طرفداران این مرد 47 ساله که خیلی سریع مسیر دیپلماتیک را پیموده، امیدوارند که وفاداری شدید وی به آیت الله خامنه ای، این ناقصه وی درمورد عدم وجود محبوبیت جمعی، را جبران کند.
 
وقتی که در مورد فضای سمی سیاست در ایران و جنگ بین ستادهای انتخاباتی که در حال حاضر در جریان است، از او سوال شد جلیلی با اعتقادی راسخ و خنده ای معنادار پاسخ داد:
 
” قبل از اینکه وارد این بازی شوم، میدانستم وارد چه چیزی خواهم شد!”
 
امروز شانس جلیلی افزایش یافته است، چراکه تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد که از بین حدود 700 نفر که برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودند، فقط 8 نفر توسط شورای نگهبان تایید شده اند. چند نام بزرگ از گروه اصولگرایان در این رقابت باقی مانده، در حالیکه چندین نام بزرگ ، مانند رییس جمهور دو دوره ایران، اکبر هاشمی رفسنجانی و همچنین گزینه احمدی نژاد، اسفندیار رحیم مشایی نیز رد صلاحیت شده اند.
 
جلیلی تکذیب کرد که وی گزینه (آیت الله) خامنه ای برای ریاست جمهوری است و “در سیاست پر افت و خیز ایران، این هیچ گاه تصدیق شده نیست، چراکه جایگاه والای رهبری بالاتر از این سیاستهای خرد است.”
 
جلیلی به مانیتور گفت که او “برای تداوم بخشیدن به آرمانهای انقلابی که هنوز در جهان نمونه است، وظیفه ای بر شانه خود احساس کرده است و به میدان آمده است”، گرچه بسیاری از ایرانیان نگاه دیگری دارند.
 
وفاداران انقلاب:
 
جلیلی آب شدن یخ روابط ایران و آمریکا را ، با توجه به تجربه انقلاب در سال 1979 و جنگ ایران و عراق بین سالهای 1980 تا 1988و نیز تلاش های اخیر غرب برای جلوگیری از برنامه هسته ای ایران، دشوار خواند.
 
جلیلی به روزنامه مانیتور گفت: “همه چیز وابسته به رفتاری است که آمریکا از خود نشان می دهد. آنها خودشان میدانندکه در سیاست هایی دچار اشتباه شده اند، به همین دلیل است که نامزدهای انتخاباتی آمریکا در هر دوره، شعار تغییر سر میدهند. ولی باید صبر کرد و دید که آیا واقعا تغییری رخ میدهد یا نه”.
 
جلیلی هرگز از راهبرد انتقادی (آیت الله) خامنه ای درباره سیاستهای آمریکا در قبال ایران و کشورهای اسلامی منحرف نشده است.
 
وی در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود گفت: “این واقعیت که ملت ایران از حقوق هسته ای خود دفاع می کند، آمریکا را ناامید کرده است. امروزه شاهد پیشرفتهای چشم نواز ایران در سایه ایستادگی و مقاومتش (در مقابل فشارها) هستیم.”
 
او بدون اشاره به خشم عمومی از دولت ایران به دلیل حمایتش از رژیم بشاراسد، درباره سقوط دیکتاتورهای حامی غرب مانند حسنی مبارک رهبر سابق مصر، گفت: ” آمریکا باید به جهان اعلام کند که چه میخواهد بکند؛ به حمایت از ملت های آزاد می پردازد و یا از دیکتاتورها حمایت میکند؟”
 
جلیلی نه تنها هیچگاه از طرفداری علنی از رهبر ایران دست برنداشته است بلکه وفاداری او از زمان حوادث خشونت بار بعد از انتخابات 2009 نیز بیشتر شده است.
 
در مارس 2011 جلیلی قبل از حضور در مجلس خبرگان درباره پشت پرده حوادث 2009 صحبت کرد، هرچند که هیچگاه از نقش خود سخنی به میان نیاورد. او ادعا کرده بود که آمریکا، اسراییل و انگلیس 55 میلیون دلار برای حمایت از شورش مردم در فضای مجازی اختصاص داده بودند که به موجب آن 874 وب سایت مخالف نظام و حکومت دینی در ایران، راه اندازی شد.
 
جلیلی دارای مدرک دکترا در رشته علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق(ع) است، دانشگاهی که با دانشجویان ایدئولوژیک خود شناخته شده است. پایان نامه او درباره اندیشه سیاسی به کتابی با نام “سیاست خارجی پیامبر اسلام” تبدیل شد.
 
جلیلی سالها در دفتر (آیت الله) خامنه ای با سمت مدیرکل- تنها در سن 36 سالگی- بر روی سیاست خارجی کار میکرد. از سال 2005 او مشاور احمدی نژاد و پس از آن معاون وزیرامور خارجه در امور اروپا و آمریکا یود. بنا به اطلاعات رسیده، وی به ارسال نامه 18 صفحه ای بی سابقه احمدی نژاد به رییس جمهور جورج بوش کمک کرد. در این نامه ادعا شده است که لیبرال دموکراسی در غرب شکست خورده است. و اشاره شده که “تاریخ به ما میگوید که دولت های سرکوبگر و ظالم زنده نمی مانند. نامه ای که کاخ سفید از آن بعنوان یک نامه مذهبی و خسته کننده نام برد و پاسخی نداد!
 
هنگامی که جلیلی در سال 2007 به رهبری مذاکرات هسته ای، بعنوان رئیس شورای امنیت ملی منصوب شد، در داخل ایران شکایاتی شکل گرفت که اوتجربه خیلی کمی دارد، یک دیپلمات غربی به رویترز گفت که “او (جلیلی) متخصص در “تک صدایی است” نه بحث وگفتگو با غرب!
 
با این حال از وی بعنوان ” نماد مقاومت در پرونده هسته ای”، در میان تهدیدات مقامات آمریکایی و به خصوص اسراییلی که در صورت عدم جلوگیری از برنامه هسته ای به ایران حمله میکنند، یاد میشود.
 
از اواسط سال 2012، هواداران جلیلی شروع به کاشت بذر ریاست جمهوری وی در وب سایت ها و در حقیقت هموار کردن فضای رسانه های عمومی کردند که هم اینک به سیلی از وب سایت ها در فضای مجازی به زبان فارسی و انگلیسی تبدیل شده است.
 
آنها او را بعنوان یک مرد ساده و وارسته معرفی کردند. بعنوان مثال ماشین پراید مونتاژ ایران او که خودش آنرا می راند درمقایسه با ماشین مرسدس بنز آقای رفسنجانی به همراه راننده اش!
 
این هفته یک گروه جدید حامی جلیلی با نام “خیزش مستضعفان” اعلام موجودیت کرد، دیگر نامزدهای اصولگرا از جمله برادر محمود احمدی نژاد نیز از او حمایت کردند.
 
جلیلی در تعریف از زندگی خود میگوید که وقایع انقلاب و جنگ دو رویداد مهم و تاثیرگذار در دیدگاه های وی است.
 
او فقط 14 سال داشت وقتی که شعله های انقلاب شاه منفور ایران را از قدرت برکنار کرد. و جلیلی در این زمان گرفتار ایدئولوژی مقدس و پیشرویی شد که توسط پدر با ابهت جمهوری اسلامی آیت الله خمینی ” بت شکن ” و کسیکه رابطه ایران را با غرب شکست، بنا نهاده شد.
 
جلیلی نشان دینداری خود را بر روی پیشانی اش پنهان میکند، پینه ای دایره ای و قهوه ای رنگ که در اثر سالها نماز و نهادن سر خود به زمین بر روی یک مهر بعنوان یک مسلمان شیعه مومن، بر جای مانده است.
 
جلیلی به مانیتور گفت :” انقلاب اسلامی به تفکرات من شکل داده است. و هم اینک ما میدانیم که ملت میتواند از حقوق خود دفاع کند، و برخلاف آنچه قدرتهای بزرگ مانند آمریکا میخواهند، میتواند پیشرفت کند. آمریکا می خواست شاه بر قدرت باقی بماند ولی مردم ایران از این خواسته امتناع کردند واین یعنی اینکه مردم ایران اراده خود را بر آمریکا تحمیل کردند.”
 
جلیلی میگوید نمونه های دیگری نیز وجود دارد که نشان دهنده شکست آمریکا و پیروزی ایران است. در دهه 1980 واشنگتن اقدام به حمایت از صدام در جنگ علیه ایران کرد و” اصرار داشت که صدام باید فاتح جنگ ایران و عراق باشد.” جلیلی گفت:” از شما میپرسم صدام الان کجاست؟” (رهبر عراق با حمله آمریکا به این کشور در سال 2003 سرنگون و بدون هیچ تشریفاتی به دار آویخته شد!)
 
جلیلی گفت تصمیم مصر در امضای قرارداد کمپ دیوید با اسراییل به میانجگری ایالات متحده در سال 1979، وی را به یکی از دوستان نزدیک و وفادار آمریکا تبدیل کرد. و با پول آمریکا سیل باران شد. در صورتیکه ایران بعنوان دشمن آمریکا مورد تحریم ها قرار گرفت.
 
جلیلی با اشاره به سرنگونی آقای مبارک در شورش های مردمی سال 2011 به مانیتور گفت: “برای سی سال آمریکاییها، بالاترین سطح از حمایت و دوستی را به مصر و بیشترین دشمنی را نسبت به ایران روا داشتند.”
 
جلیلی به نقل از یک محقق مصری گفت: ” نتیجه این است که ایران اکنون ماهواره به فضا میفرستد ولی ما حتی نمیتوانیم نان روزانه مردم را تامین کنیم!”
 
خاطرات جنگ
 
دومین رویداد مهم و سازنده در زندگی جلیلی، جنگ بود. بعنوان داوطلب جوان و دیده بان خط مقدم ، جلیلی در برج های نگهبانی با زیر نظر گرفتن حرکت دشمن، مختصات وی را به واحدهای توپخانه گزارش میداد. امروز رسانه های اجتماعی جلیلی عکسی از یک مرد ریشو و جوان را با یونیفرم در جبهه، بعنوان یک قهرمان متواضع جنگ منتشر کرده اند.
 
جلیلی در عملیات کربلای5 در اوایل سال 1987 شرکت کرد که یکی از بزرگترین درگیریهای ایران و عراق با ده ها هزار کشته از دو طرف بود و عراق در آن از سلاح های شیمیایی استفاده کرد. منابع ایرانی نشان می دهد که پای راست جلیلی درخط مقدم شلمچه بعلت نبود تجهیزات مناسب قطع می شود.
 
در تاریخ تلخ جنگ ایران و عراق که هر دو طرف ادعا کردند نزدیک به 400 هزار کشته داشته اند، شلمچه یک مکان افسانه ای است. یکی از بازمانده های جنگ، فیلمبرداری به نام رضا برجی میگوید:” در هر 1?5 متر یک شهید افتاده بود، همه جا با اجساد شهدا پوشیده شده بود و این جنگ برای ما مقدس بود.”
 
برای مرد مومنی مثل جلیلی چنین تجربه ای در شلمچه، لحظه دردناکی است که به ندرت در ملا عام از آن صحبت میکند، چرا که برای تعداد کمی از همتایان غربی خود این مساله میتواند قابل درک باشد. ولی نتبجه و اثر آن برای جلیلی منجر به اعتماد به نفس او در پایداری بر اصول اولیه مقاومت و عدالت برای حل هر مشکل، از مساله تحریمها گرفته تا مساله هسته ای شده است.
 
جلیلی گفت: “حتی بعد از جنگ آمریکاییها به تلاش برای جلوگیری از رشد و توسعه ایده انقلاب درهمه زمینه ها و به روش های مختلف ادامه دادند.”
 
جلیلی گفت: “ولی تلاشهای آمریکا برای جلوگیری از پیشرفت علمی ما شکست خورده است، همچنان که تحریمها شکست خورده است. مردم هم نسل من همچنان این مسئولیت را احساس میکنند، چراکه ندای وظیفه است.”
 
در نتیجه جلیلی ادعا میکند:” ایران توانسته است قامت آمریکا را بشکند.”
 
جلیلی گفت:” ما کاملا اعتقاد داریم که این ایده، این پتانسیل را دارد که به مردم مختلف کمک کند که بر کانون های قدرت و ثروت غلبه کنند و رفاه ، شادی و سلامت را برای جوامع به ارمغان بیاورد.”
 
با این حال استفاده از این مفاهیم برای رقابتهای انتخاباتی مدرن کافی نیست. جلیلی بارها از سوی مخالفانش بخاطر کمبود کار اجرایی مورد انتقاد قرار گرفته است و بعضی این بحث را مطرح کردند که بخاطر حضور در مذاکرات هسته ای و بی اعتمادی به طرف های غربی، وی شخصی غیرقابل انعطاف است.
 
جلیلی در این هفته گفته بود که: “دولت احمدی نژاد مانند یک ماشین ناتوان و ضعیف بود و او بعنوان یک رییس جمهور به برداشتن موانع پیشرفت خواهد پرداخت.”
 
البته مشخص نیست که آیا جلیلی میتواند برای رای دهندگان، الهام بخش مبارزه با تحریم ها، نارضایتی ها و همچنین مشکلات اقتصادی، باشد یا نه! ولی او میگوید که “پیروزی بعنوان رییس جمهور، حفظ و ثابت نگه داشتن ایران در مسیر ثابت انقلاب است.”
 
وی در آخر گفت: “این احساس مسئولیت ما به جنگ محدود نمیشود، همه ما برای پیشبرد این ایده و تفکر بهم کمک میکنیم و من بسیار خوشحالم که بگویم بواسطه فداکاریها و خدمات بی وقفه گذشتگان، امروز بسیار موفق هستیم.”


نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » بی تاب ( جمعه 92/3/10 :: ساعت 12:32 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

شبی بارانی
ظهور نزدیک است ...
دوست
جدیدترین نتایج توافق تاریخی ژنو رونمایی شد!!!!!
رویکرد فرهنگی دولت روحانی اعتراض علما را در پی داشت
فاطمیه
یا علی ...
پوره .....
مهماندار هوا پیما!!!!
خدا کند که بیایی...
نرمش مقتدرانه
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 3
>> بازدید دیروز: 10
>> مجموع بازدیدها: 265050
» درباره من

شب بارانی من
بی تاب
همیشه دنبال یه راه می گردم که به دوست ختم بشه.تا حالا که اشتباه رفتم ... اما امید وارم که هرچه زود تر پیداش کنم ... دردم از یاراست و درمان نیز هم دل فدای او شود و جان نیز هم

» پیوندهای روزانه

معرفت [12]
خط شکن [63]
ایران 313 [105]
کریمان [13]
تمیم [20]
مقام معظم رهبری [63]
صدای شیعه [44]
موعود [71]
پرسه در خیال [140]
نقطه رهایی [94]
ترانک ها را دوست دارم ... [92]
سایت خبری روایت [53]
فدایی سید علی [313]
راه شهیدان 16آذر [133]
تالمات و تاملات یک دانشجو [260]
[آرشیو(25)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
عشق[4] . شیطان پرستی[3] . نامهربونی ها[2] . اسلام[2] . اسلام آورندگان . امام خمینی . امام رضای عزیزم . انتخابات . اهل تسنن . ایران . بهاییت . بوی سیب . بی معرفتی ها . پول بیت المال را چرا صرف ضربه زدن به اسلام میکنید؟ . تروریست . جهاد . چایی . حرفی از دل . خدا -روزمرگی . خستگی ها . داماد . دانشگاه شیراز . دعا . دلتنگی ها . دورویی . سبز اموی ،% عاشورا ، موسوی ، . سفر عشق . سکولار . سوژه اشتباهی . سیاهی کیستی؟ . علی . فرقه ضاله . فرقه ضاله کابالا . قرآن . قوم هبل . کتک . کروبی . ماه رمضان . مخالفت . مناظره . منافقین . مهتاب . مهدی . میرحسین موسوی . میلاد گل بوستان امامت مبارک . نابودی . نسیم بهشتی . نقد سریال شمس العماره . نگاه . ولایت . یلدا . یهود . ..... . آشوب گران . آقای چیز . احمدی نژاد . اسراییل . ظهور . عروس .
» آرشیو مطالب
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
مرداد 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
آذر 1388
دی 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
اردیبهشت 89
خرداد 89
مهر 89
شهریور 89
مرداد 89
تیر 89
آبان 89
آذر 89
اسفند 89
فروردین 90
اردیبهشت 90
مهر 90
آبان 90
بهمن 90
فروردین 91
اسفند 90
اردیبهشت 91
خرداد 91
مرداد 91
شهریور 91
مهر 91
آبان 91
آذر 91
دی 91
بهمن 91
اسفند 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
در انتظار آفتاب
upturn یعنی تغییر مطلوب
بوستــــــان ادب و عرفــان قـــــــرآن
آسمون آبی چهاربرج
ایران
سلام آقاجان
عمارمیاندواب
کشکول
نقاشی های الیکا یحیایی
سلطان آباد قره باغ
فرهنگی
*(حرفهای نگفته)*
vagte raftan
*...بانو...*
صداقت

» صفحات اختصاصی
صهیونیسم مکنده خون جهان

» لوگوی لینک دوستان















» طراح قالب