»» باید صبور بود
این روز ها دلم خیلی میگیره ....
پسرم امروز یک ماهه شده و من خدا رو برا این بهترین و بزرگترین و شیرین ترین نعمتش شکر میکنم
اما این یک ماه خیلی اذیت شدم دلم خیلی گرفت و خیلی شکست....
دلم کباب شد روزی که از دست کوچولوی پسرم خون گرفتن اونم از روی دستش....
دوست داشتم بمیرم و این روز ها رو نبینم
بماند که چه حاشیه هایی داشت این قضیه ...
بعد هم ماجرای رگ قلبش و این چند روز پیش هم که دکتر سر یه قضیه هیچ و پوچ کلی ترسوندمون
ولی مادر شدن در عین شیرینی خیلی هم سخته دوست دارم برم و دست و پای مامانم رو ببوسم
تازه میفهمم که چه کشیده تا ما بزرگ شدیم....
علی داره از خواب بیدار میشه باید برم
اما حرف گفتنی زیاد دارم ....
تا بعد ....
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » بی تاب ( دوشنبه 92/3/13 :: ساعت 11:42 عصر )
»» نقش جلیلی در دستگیری\عبدالمالک ریگی\
جلیلی با مسئولیت خود تصمیم گرفت جنگنده ها به هر قیمتی شده هواپیمای ریگی را فرود بیاورند. سرلشکر فیروز آبادی تصمیم جلیلی را به نیروی هوایی ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، خبر دستگیری عبدالمالک ریگی تروریست مشهور وابسته به سیا که منتشر شد موجی از شادی میان مردم شکل گرفت و همه از اقدام وزارت اطلاعات تشکر کردند. اما بعدها مصلحی در همایش هادیان سیاسی نیروهای مسلح گفت متاسفانه تنها به موضوع دستگیر ریگی پرداخته شده و کمتر به موفقیت بزرگ نظامی این عملیات توجه شده است.
مصلحی بخشی از این عملیات را اینگونه توضیح داد:
از آنجایی که ما برای هماهنگیهای این عملیات نمیتوانستیم از تلفن استفاده کنیم مجبور شدیم تا از طریق پیغام رسانه با سرلشکر فیروز آبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و آقای جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ارتباط برقرار کنیم که این امر نیم ساعت به طول انجامید.
مصلحی گفت: «در این نیم ساعت خلبانان شجاع نیروی هوایی به پرواز درآمدند و نشاندن هواپیما حامل ریگی توسط آنها دارای یک پیغام بزرگ برای دشمن بود که هر چند ما کمتر در داخل به این موضوع پرداختیم اما آنها مقالههای فراوانی در این باره نوشتند. جلیلی با مسئولیت خود تصمیم گرفت جنگنده ها به هر قیمتی شده هواپیمای ریگی را فرود بیاورند. سرلشکر فیروز آبادی تصمیم جلیلی را به نیروی هوایی ابلاغ کرد. »
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » بی تاب ( دوشنبه 92/3/13 :: ساعت 12:11 عصر )
»» حاشیه نویسی خبرنگار کریستین ساینس مانیتور از مصاحبه با دکتر جلیل
جلیلی در مصاحبه با کریستین ساینس مانیتور گفت که “با وجود تحریم های فلج کننده و تلاش غرب با برای منزوی کردن ایران، ایران پیروز این مبارزه استراتژیک با آمریکاست.” جلیلی افزود که او مردی است که مشعل انقلاب را به سوی آینده حمل خواهد کرد.
چند روز پیش روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور مصاحبه ای اختصاصی با دکتر سعید جلیلی انجام داده است که حاوی نکات بسیار مهم و جالبی است. از جمله این موارد حاشیه نویسی و توضیحات خبرنگار این روزنامه غربی درباره شخصیت سعید جلیلی است.
خلاصه این مصاحبه خدمت خوانندگان تقدیم می گردد:
مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران، سعید جلیلی برای انتخابات 14 ژوئن ایران ثبت نام کرده است. مردی که همیشه انقلابی بوده است و به شدت به رهبر ایران آیت الله خامنه ای وفادار است.
سعید جلیلی با موهای سفید و عینک بدون قاب و پیراهن یقه آخوندی و ریش جوگندمی شناخته شده ترین چهره در غرب است و در عین حال شخصیتی مبهم برای کسانی است که در سالهای اخیر در مقابل او دور میز مذاکره درباره موضوع هسته ای می نشینند.
او کفش چرمی سیاه می پوشد که به واکس احتیاج ندارد، که بیشتر از این نمیتوانست با رییس جمهور جنجالی و تفرقه انگیز، محمود احمدی نژاد تفاوت داشته باشد!
اقای جلیلی با لبخند، خنده و جذبه رفتار می کند، ولی با وجود رفتار آرام و با متانت، از پیام مقاومت ایران در دفاع از حق استفاده از انرژی هسته ای کوتاه نمی آید.
جلیلی در مصاحبه با کریستین ساینس مانیتور گفت که “با وجود تحریم های فلج کننده و تلاش غرب با برای منزوی کردن ایران، ایران پیروز این مبارزه استراتژیک با آمریکاست.” جلیلی افزود که او مردی است که مشعل انقلاب را به سوی آینده حمل خواهد کرد.
جلیلی در این مصاحبه گفت : “هرکس که نامزد ریاست جمهوری میشود باید تصور کند که بهترین شخص برای انجام این مسئولیت است”. طرفداران این مرد 47 ساله که خیلی سریع مسیر دیپلماتیک را پیموده، امیدوارند که وفاداری شدید وی به آیت الله خامنه ای، این ناقصه وی درمورد عدم وجود محبوبیت جمعی، را جبران کند.
وقتی که در مورد فضای سمی سیاست در ایران و جنگ بین ستادهای انتخاباتی که در حال حاضر در جریان است، از او سوال شد جلیلی با اعتقادی راسخ و خنده ای معنادار پاسخ داد:
” قبل از اینکه وارد این بازی شوم، میدانستم وارد چه چیزی خواهم شد!”
امروز شانس جلیلی افزایش یافته است، چراکه تلویزیون دولتی ایران اعلام کرد که از بین حدود 700 نفر که برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودند، فقط 8 نفر توسط شورای نگهبان تایید شده اند. چند نام بزرگ از گروه اصولگرایان در این رقابت باقی مانده، در حالیکه چندین نام بزرگ ، مانند رییس جمهور دو دوره ایران، اکبر هاشمی رفسنجانی و همچنین گزینه احمدی نژاد، اسفندیار رحیم مشایی نیز رد صلاحیت شده اند.
جلیلی تکذیب کرد که وی گزینه (آیت الله) خامنه ای برای ریاست جمهوری است و “در سیاست پر افت و خیز ایران، این هیچ گاه تصدیق شده نیست، چراکه جایگاه والای رهبری بالاتر از این سیاستهای خرد است.”
جلیلی به مانیتور گفت که او “برای تداوم بخشیدن به آرمانهای انقلابی که هنوز در جهان نمونه است، وظیفه ای بر شانه خود احساس کرده است و به میدان آمده است”، گرچه بسیاری از ایرانیان نگاه دیگری دارند.
وفاداران انقلاب:
جلیلی آب شدن یخ روابط ایران و آمریکا را ، با توجه به تجربه انقلاب در سال 1979 و جنگ ایران و عراق بین سالهای 1980 تا 1988و نیز تلاش های اخیر غرب برای جلوگیری از برنامه هسته ای ایران، دشوار خواند.
جلیلی به روزنامه مانیتور گفت: “همه چیز وابسته به رفتاری است که آمریکا از خود نشان می دهد. آنها خودشان میدانندکه در سیاست هایی دچار اشتباه شده اند، به همین دلیل است که نامزدهای انتخاباتی آمریکا در هر دوره، شعار تغییر سر میدهند. ولی باید صبر کرد و دید که آیا واقعا تغییری رخ میدهد یا نه”.
جلیلی هرگز از راهبرد انتقادی (آیت الله) خامنه ای درباره سیاستهای آمریکا در قبال ایران و کشورهای اسلامی منحرف نشده است.
وی در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود گفت: “این واقعیت که ملت ایران از حقوق هسته ای خود دفاع می کند، آمریکا را ناامید کرده است. امروزه شاهد پیشرفتهای چشم نواز ایران در سایه ایستادگی و مقاومتش (در مقابل فشارها) هستیم.”
او بدون اشاره به خشم عمومی از دولت ایران به دلیل حمایتش از رژیم بشاراسد، درباره سقوط دیکتاتورهای حامی غرب مانند حسنی مبارک رهبر سابق مصر، گفت: ” آمریکا باید به جهان اعلام کند که چه میخواهد بکند؛ به حمایت از ملت های آزاد می پردازد و یا از دیکتاتورها حمایت میکند؟”
جلیلی نه تنها هیچگاه از طرفداری علنی از رهبر ایران دست برنداشته است بلکه وفاداری او از زمان حوادث خشونت بار بعد از انتخابات 2009 نیز بیشتر شده است.
در مارس 2011 جلیلی قبل از حضور در مجلس خبرگان درباره پشت پرده حوادث 2009 صحبت کرد، هرچند که هیچگاه از نقش خود سخنی به میان نیاورد. او ادعا کرده بود که آمریکا، اسراییل و انگلیس 55 میلیون دلار برای حمایت از شورش مردم در فضای مجازی اختصاص داده بودند که به موجب آن 874 وب سایت مخالف نظام و حکومت دینی در ایران، راه اندازی شد.
جلیلی دارای مدرک دکترا در رشته علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق(ع) است، دانشگاهی که با دانشجویان ایدئولوژیک خود شناخته شده است. پایان نامه او درباره اندیشه سیاسی به کتابی با نام “سیاست خارجی پیامبر اسلام” تبدیل شد.
جلیلی سالها در دفتر (آیت الله) خامنه ای با سمت مدیرکل- تنها در سن 36 سالگی- بر روی سیاست خارجی کار میکرد. از سال 2005 او مشاور احمدی نژاد و پس از آن معاون وزیرامور خارجه در امور اروپا و آمریکا یود. بنا به اطلاعات رسیده، وی به ارسال نامه 18 صفحه ای بی سابقه احمدی نژاد به رییس جمهور جورج بوش کمک کرد. در این نامه ادعا شده است که لیبرال دموکراسی در غرب شکست خورده است. و اشاره شده که “تاریخ به ما میگوید که دولت های سرکوبگر و ظالم زنده نمی مانند. نامه ای که کاخ سفید از آن بعنوان یک نامه مذهبی و خسته کننده نام برد و پاسخی نداد!
هنگامی که جلیلی در سال 2007 به رهبری مذاکرات هسته ای، بعنوان رئیس شورای امنیت ملی منصوب شد، در داخل ایران شکایاتی شکل گرفت که اوتجربه خیلی کمی دارد، یک دیپلمات غربی به رویترز گفت که “او (جلیلی) متخصص در “تک صدایی است” نه بحث وگفتگو با غرب!
با این حال از وی بعنوان ” نماد مقاومت در پرونده هسته ای”، در میان تهدیدات مقامات آمریکایی و به خصوص اسراییلی که در صورت عدم جلوگیری از برنامه هسته ای به ایران حمله میکنند، یاد میشود.
از اواسط سال 2012، هواداران جلیلی شروع به کاشت بذر ریاست جمهوری وی در وب سایت ها و در حقیقت هموار کردن فضای رسانه های عمومی کردند که هم اینک به سیلی از وب سایت ها در فضای مجازی به زبان فارسی و انگلیسی تبدیل شده است.
آنها او را بعنوان یک مرد ساده و وارسته معرفی کردند. بعنوان مثال ماشین پراید مونتاژ ایران او که خودش آنرا می راند درمقایسه با ماشین مرسدس بنز آقای رفسنجانی به همراه راننده اش!
این هفته یک گروه جدید حامی جلیلی با نام “خیزش مستضعفان” اعلام موجودیت کرد، دیگر نامزدهای اصولگرا از جمله برادر محمود احمدی نژاد نیز از او حمایت کردند.
جلیلی در تعریف از زندگی خود میگوید که وقایع انقلاب و جنگ دو رویداد مهم و تاثیرگذار در دیدگاه های وی است.
او فقط 14 سال داشت وقتی که شعله های انقلاب شاه منفور ایران را از قدرت برکنار کرد. و جلیلی در این زمان گرفتار ایدئولوژی مقدس و پیشرویی شد که توسط پدر با ابهت جمهوری اسلامی آیت الله خمینی ” بت شکن ” و کسیکه رابطه ایران را با غرب شکست، بنا نهاده شد.
جلیلی نشان دینداری خود را بر روی پیشانی اش پنهان میکند، پینه ای دایره ای و قهوه ای رنگ که در اثر سالها نماز و نهادن سر خود به زمین بر روی یک مهر بعنوان یک مسلمان شیعه مومن، بر جای مانده است.
جلیلی به مانیتور گفت :” انقلاب اسلامی به تفکرات من شکل داده است. و هم اینک ما میدانیم که ملت میتواند از حقوق خود دفاع کند، و برخلاف آنچه قدرتهای بزرگ مانند آمریکا میخواهند، میتواند پیشرفت کند. آمریکا می خواست شاه بر قدرت باقی بماند ولی مردم ایران از این خواسته امتناع کردند واین یعنی اینکه مردم ایران اراده خود را بر آمریکا تحمیل کردند.”
جلیلی میگوید نمونه های دیگری نیز وجود دارد که نشان دهنده شکست آمریکا و پیروزی ایران است. در دهه 1980 واشنگتن اقدام به حمایت از صدام در جنگ علیه ایران کرد و” اصرار داشت که صدام باید فاتح جنگ ایران و عراق باشد.” جلیلی گفت:” از شما میپرسم صدام الان کجاست؟” (رهبر عراق با حمله آمریکا به این کشور در سال 2003 سرنگون و بدون هیچ تشریفاتی به دار آویخته شد!)
جلیلی گفت تصمیم مصر در امضای قرارداد کمپ دیوید با اسراییل به میانجگری ایالات متحده در سال 1979، وی را به یکی از دوستان نزدیک و وفادار آمریکا تبدیل کرد. و با پول آمریکا سیل باران شد. در صورتیکه ایران بعنوان دشمن آمریکا مورد تحریم ها قرار گرفت.
جلیلی با اشاره به سرنگونی آقای مبارک در شورش های مردمی سال 2011 به مانیتور گفت: “برای سی سال آمریکاییها، بالاترین سطح از حمایت و دوستی را به مصر و بیشترین دشمنی را نسبت به ایران روا داشتند.”
جلیلی به نقل از یک محقق مصری گفت: ” نتیجه این است که ایران اکنون ماهواره به فضا میفرستد ولی ما حتی نمیتوانیم نان روزانه مردم را تامین کنیم!”
خاطرات جنگ
دومین رویداد مهم و سازنده در زندگی جلیلی، جنگ بود. بعنوان داوطلب جوان و دیده بان خط مقدم ، جلیلی در برج های نگهبانی با زیر نظر گرفتن حرکت دشمن، مختصات وی را به واحدهای توپخانه گزارش میداد. امروز رسانه های اجتماعی جلیلی عکسی از یک مرد ریشو و جوان را با یونیفرم در جبهه، بعنوان یک قهرمان متواضع جنگ منتشر کرده اند.
جلیلی در عملیات کربلای5 در اوایل سال 1987 شرکت کرد که یکی از بزرگترین درگیریهای ایران و عراق با ده ها هزار کشته از دو طرف بود و عراق در آن از سلاح های شیمیایی استفاده کرد. منابع ایرانی نشان می دهد که پای راست جلیلی درخط مقدم شلمچه بعلت نبود تجهیزات مناسب قطع می شود.
در تاریخ تلخ جنگ ایران و عراق که هر دو طرف ادعا کردند نزدیک به 400 هزار کشته داشته اند، شلمچه یک مکان افسانه ای است. یکی از بازمانده های جنگ، فیلمبرداری به نام رضا برجی میگوید:” در هر 1?5 متر یک شهید افتاده بود، همه جا با اجساد شهدا پوشیده شده بود و این جنگ برای ما مقدس بود.”
برای مرد مومنی مثل جلیلی چنین تجربه ای در شلمچه، لحظه دردناکی است که به ندرت در ملا عام از آن صحبت میکند، چرا که برای تعداد کمی از همتایان غربی خود این مساله میتواند قابل درک باشد. ولی نتبجه و اثر آن برای جلیلی منجر به اعتماد به نفس او در پایداری بر اصول اولیه مقاومت و عدالت برای حل هر مشکل، از مساله تحریمها گرفته تا مساله هسته ای شده است.
جلیلی گفت: “حتی بعد از جنگ آمریکاییها به تلاش برای جلوگیری از رشد و توسعه ایده انقلاب درهمه زمینه ها و به روش های مختلف ادامه دادند.”
جلیلی گفت: “ولی تلاشهای آمریکا برای جلوگیری از پیشرفت علمی ما شکست خورده است، همچنان که تحریمها شکست خورده است. مردم هم نسل من همچنان این مسئولیت را احساس میکنند، چراکه ندای وظیفه است.”
در نتیجه جلیلی ادعا میکند:” ایران توانسته است قامت آمریکا را بشکند.”
جلیلی گفت:” ما کاملا اعتقاد داریم که این ایده، این پتانسیل را دارد که به مردم مختلف کمک کند که بر کانون های قدرت و ثروت غلبه کنند و رفاه ، شادی و سلامت را برای جوامع به ارمغان بیاورد.”
با این حال استفاده از این مفاهیم برای رقابتهای انتخاباتی مدرن کافی نیست. جلیلی بارها از سوی مخالفانش بخاطر کمبود کار اجرایی مورد انتقاد قرار گرفته است و بعضی این بحث را مطرح کردند که بخاطر حضور در مذاکرات هسته ای و بی اعتمادی به طرف های غربی، وی شخصی غیرقابل انعطاف است.
جلیلی در این هفته گفته بود که: “دولت احمدی نژاد مانند یک ماشین ناتوان و ضعیف بود و او بعنوان یک رییس جمهور به برداشتن موانع پیشرفت خواهد پرداخت.”
البته مشخص نیست که آیا جلیلی میتواند برای رای دهندگان، الهام بخش مبارزه با تحریم ها، نارضایتی ها و همچنین مشکلات اقتصادی، باشد یا نه! ولی او میگوید که “پیروزی بعنوان رییس جمهور، حفظ و ثابت نگه داشتن ایران در مسیر ثابت انقلاب است.”
وی در آخر گفت: “این احساس مسئولیت ما به جنگ محدود نمیشود، همه ما برای پیشبرد این ایده و تفکر بهم کمک میکنیم و من بسیار خوشحالم که بگویم بواسطه فداکاریها و خدمات بی وقفه گذشتگان، امروز بسیار موفق هستیم.”
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » بی تاب ( جمعه 92/3/10 :: ساعت 12:32 عصر )
»» مواضع دکتر جلیلی
نمانیوز : سعید جلیلی یکی از نامزدهایی است که توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شد و این روزها به فکر رای آوری از مردمی است که او مدت ها پرونده هسته ای ایشان را مدیریت کرده است. پرونده ای که با فراز و نشیب های بسیاری همراه بوده و جلیلی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی مذاکراتی با گروه 1+5 در این خصوص داشته است.
انتخابات ریاست جمهوری 24 خردادماه سال جاری برگزار خواهد شد و قطعا برای انتخاب گزینه اصلح، شناختن مواضع کاندیداها از جمله ملاک های اصلی است؛ به همین جهت عمده موضع گیری های کاندیداها و این بار سعید جلیلی را مطرح می کنیم:
روحانیت: موجب خوشحالی ماست که شخصیتی مانند آیت الله مصباح از من حمایت می کند.
وعده های دولت: نباید به مردم وعده هایی داد که دور از انتظار و واقعیت باشد. حالا هم دولت باید به نحوی رفتار کند که هم? استعدادها خود به حرکت درآید و فقط در مواقعی دولت آنها را کنترل کند؛ امروز اینگونه است که هر استعداد و ظرفیتی بخواهد در کشور به حرکت درآید، باید نگران این باشد که برای کسب مجوز و انجام امور اداری مربوطه باید چه مصیبتی بکشد و چه موانع بزرگی را در دولت پشت سر بگذارد. ظرفیتهای سخت افزاری، نرم افزاری و انسانی در ایران، مزیت نسبی نظامند که باید از آنها به خوبی استفاده شود. ما اگر چهار سال خوب کار کنیم، ممکن است بتوانیم به انداز? شش یا هشت یا مثلا ده سال جلو برویم؛ ولی مطمئناً نمی توانیم به انداز? پنجاه سال جلو برویم. باید با مردم صادق باشیم.
دانشجویان: دانش آموخت? ما به جای اینکه دنبال کار باشد، باید دنبال کارآفرینی باشد؛ اما مطمئنا رسیدن به این شرایط هم دشواری دارد و هم با مقاومتهایی -عموماً از جانب دستگاههای دیوان سالار- روبروست. متاسفانه دانشجویان فارغ التحصیل رشته های علوم انسانی می گویند کار نداریم یا کارمان متناسب با تحصیلاتمان نیست در حالی که ما صدها میلیارد تومان در بودجه کشور صرف پژوهش در حوزه علوم انسانی می کنیم؛ در حوز ه های صنعتی و علمی نیز دستاوردهای خوبی داریم اگر از این ظرفیت استفاده کرده و اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم دولت می تواند در عرصه های مختلف موفق باشد.
اقتصاد: اگر می خواهیم به اقتصاد دانش بنیان بها بدهیم، باید مجموع? سیاستهای ما به این سمت باشد و تقابلی ایجاد نکند؛ مثلا نباید دلال بازی سودآور باشد. فرجام تولید باید مشخص باشد تا برای تولیدکننده انگیزه سازی کند.
بروکراسی اداری: انسجام بخشی بروکراتیک از نیازهای مهم پیش روی رئیس جمهور آینده است. الان در بعضی وزارتخانه ها وضعیت طوری است که حتی معاونتها باهم همسو نیستند؛ مانند ماشینی که هر چرخش به یک سمت است. دکتر جلیلی افزود: باید به هرکسی که منتخب مردم شد، در جهت اصلاح این شرایط کمک کرد.
سیاست خارجی: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و هر کشور دیگری پارادایمی دارد؛ اما بین پارادایم سیاست خارجی کشورها نقاط اشتراکی هم وجود دارد. از ضعفهای سیاست خارجی ما این است که نتوانسته نقاط اشتراک سیاست خارجی ما با دیگر کشورها را پیدا و از آنها به نفع منافع ملی استفاده کند.
نقاط قوت و ضعف: امروز در شرایطی هستیم که برای ادامه مسیری که از 34 سال پیش به برکت انقلاب شروع شده است، ارزیابی صحیحی از آنچه موجب پیروزی و هر آنچه باعث ضعف و عامل رنج ملت بوده داشته باشیم. دو عامل یکی اندیشه دینی و گفتمان انقلاب و دیگری همراهی مردم در حمل این اندیشه باعث پیشرفت ما شده است، هر قدر از این دو مسئله فاصله می گیریم ضعف های ما بیشتر می شود. کسی که در مقام ریاست جمهوری قرار می گیرد باید این باور را داشته باشد که عمل صالح را متناسب با دستگاه های اجرایی پیاده کند. رئیس جمهور رئیس قوه مجریه است و باید تلاش کند که این آهنگ را در تمام سیاست های قوه مجریه حاکم کند. بر این مبنا یک کارویژه مهم برای رئیس جمهور تعریف می شود. برخی اقدامات مانند انجام سفرهای استانی پاسخ هوشمندانه ای به جلوگیری از توقف قطار دولت بود ولی این کار کافی نیست و باید در شرایط کنونی سفرهای وزارتخانه ای صورت گیرد تا هر وزارتخانه به تناسب برنامه هایش در مسیر پیشرفت انقلاب با انقلاب ارتباط برقرار کند. اگر می خواهیم فرهنگ ، سیاست، اقتصاد و ... در مسیر رشد قرار گیرد باید سازوکار اجرایی ما متناسب با این مسئله باشد و در این مسیر موانع موجود حذف و عوامل شتاب دهنده تزریق شود. رئیس جمهور در راس قوه مجریه قرار می گیرد و قوه مجریه به مثابه یک قطار است که باید به سمت تعالی حرکت کند، هزینه ای که برای این قطار خرج می شود متناسب با سرعت آن نیست در حالی که این انتظار وجود دارد که قطار دولت با سرعت متناسب همه آحاد ملت را در بر بگیرد اما متاسفانه این قطار بسیار کند است و باید سریع تر حرکت کند.
نظام اداری: برخی افراد بدنبال این بودند که ساختارها را دچار تغییر کنند اما مهمتر از ساختارها، سازوکارهاست. باید آنچه لازم است را در سازوکار اجرایی حاکم کرد و در کنار آن فرهنگ لازم در این سازوکار را نیز در نظر گرفت. شاخصه های پاسخگویی در نظام اداری باید به گونه ای باشد که این ساختار به سراغ مردم برود و ظرفیت هایی که دولت می تواند در جهت کمک به مردم ارائه دهد قبل از مراجعه آنها ارائه شود. برخی دستگاهها هزینه و بودجه می گیرند اما کاری که باید را انجام نمی دهند و وقتی از آنها سئوال می شود که چرا این کار انجام نشده پاسخ می دهد که برای آن بودجه نداریم. این مسئله در دستگاههای اجرایی تبدیل به هدف شده است در حالی که دستگاهها باید نتیجه محور باشند. باید به بسیاری از مراجعات مردمی توجه شود اما در کنار این توجه باید این امر یک الگو باشد تا از آن ظرفیت برای موارد مشابه استفاده و موارد همانند را حل کرد، شکوفا شدن ظرفیت و استعداد آحاد ملت نباید بر اساس شانس باشد، بلکه باید بر اساس سازوکار مشخص باشد.
مشکلات اقتصادی: مردم ما نگران تورم، اشتغال، هدفمندی یارانه ها و مسئله مشارکت در اقتصاد هستند. برای این کار باید ساختار اجرایی و اقتصادی با ظرفیت های موجود متناسب شود، باید این اقتصاد به شکل صحیح مدیریت شده و فقط به فکر هزینه کردن منابع نباشیم. باید ساختارها مبتنی بر عدالت باشد.
مفاسد اقتصادی: باید با توجه به مزیت های جغرافیایی و منابع طبیعی از جمله آب در بحث اقتصاد برنامه ریزی کنیم؛ اطلاعات اقتصادی که در عرصه های مختلف وجود دارد برای برنامه ریزی و نیز برای اینکه مانع مفاسد اقتصادی شود ضروری است.
اولویت های اصلی: یکی از مهم ترین برنامه های رئیس جمهور پرداختن به مسائل اقتصادی است، سوال مردم این است که در این حوزه چه اتفاقی قرار است رخ دهد، انشاا... منتخب مردم بعد از آنکه با شکل گیری یک حماسه سیاسی به ریاست جمهوری رسید از فردای همان روز باید وارد حماسه اقتصادی شود. رئیس جمهوری که وارد این عرصه می شود باید بگوید که چگونه می خواهد این برنامه های را اجرایی کند، اشتغال، تورم و هدفمندی یارانه ها از مهم ترین و اساسی ترین موضوعات است. مهمترین وظیفه دولت این است که فرصت را برای شکوفا شدن استعدادهای آحاد ملت فراهم کند، اگر دولت تمام ظرفیت خود را بکار گیرد تا استعدادهای جامعه بتواند شکوفا شود نتیجه آن ظرفیتی خواهد شد که برخی با سلاح هسته ای بدنبال آن هستند اما برای این کار باید برنامه ریزی کرد.
اقتصاد مقاومتی: اقتصاد مقاومتی پاسخ صحیح و راهبردی به این توطئه هایی است که علیه کشورمان صورت می گیرد غرب از طریق نفت به کشورمان فشار می آورداگر اقتصاد بدون نفت را رقم بزنیم اقتصاد مقاومتی به وجود می آید. در بحث صادرات علم و فن آوری به ما فشار تحمیل می کنند، ما نیروی تحصیل کرده و متخصص داریم اگر این نیرو پای کار بیاید صادرات ما می تواند به تولیدات دانش بنیاد معطوف شود، در زمینه حمل و نقل به ما فشار تحمیل می کنند که با توجه به موقعیت ژئوپولتیک اگر ظرفیت ترانزیت خود را تقویت کنیم فرصتی برای اشتغال و درآمدهای ارزی ایجاد خواهیم کرد.
فساد بانکی: در موضوع فساد 3 هزار میلیاردی و موارد مشابه آن باید اول دولت مدعی باشد، قبل از اینکه یک نهاد نظارتی مانند سازمان بازرسی کل کشور یا قوه قضائیه وارد عمل شود باید دولت و حتی بانک مرکزی مدعی العموم باشد و مانع از بی عدالتی شود.
انتقادپذیری: انتقادپذیر بودن آموزه دینی است و هم ممیزه گفتمان انقلاب اسلامی است و مردم و نخبگان باید در تصمیم گیریها مشارکت داشته باشند و گستردگی دولت مانع از این ادعا خواهد بود که کسی بگوید در همه حوزهها متخصص است لذا باید در هر حوزه ای سازوکاری وجود داشته باشد.
قانونمداری: قانون انسجام بخش جامعه و حکومت بوده و باید فصل الخطاب باشد و طبق قانون در نظام ما در هنگام مشکلات ولایت فقیه فصل الخطاب است و برای خود قانون نیز تعاریفی شده است. کسانی نباید وجود داشته باشند که برای آنها ضمانت یا گارانتی در دولت باشد، برای این کار باید در شناخت افراد دقت وجود داشته باشد و کسی نباید فکر کند که یک پست می تواند حاشیه امنی برای او به جود آورد
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » بی تاب ( پنج شنبه 92/3/9 :: ساعت 8:56 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ
شبی بارانیظهور نزدیک است ...دوستجدیدترین نتایج توافق تاریخی ژنو رونمایی شد!!!!!رویکرد فرهنگی دولت روحانی اعتراض علما را در پی داشتفاطمیهیا علی ...پوره .....مهماندار هوا پیما!!!!خدا کند که بیایی...نرمش مقتدرانه[عناوین آرشیوشده]